ЧЛЕН РЕСПУБЛІКИ - 22

МЕНЮ

Голови комітетів у закордонних справах закликають Росію відвести свої війська від українського кордону та білоруської території

Ми, голови комітетів наших парламентів, у зв'язку з триваючим нарощуванням військових сил поблизу російсько-українського кордону та в окупованому Криму, а також у зв'язку з проведенням спільних військових навчань між Росією та Білоруссю:

Закликаємо Росію до деескалації ситуації, відведення своїх військ від українського кордону та білоруської території;

Вкотре наголошуємо, що будь-яка подальша агресія проти України матиме колосальні наслідки та серйозні витрати, включно з узгодженими з партнерами обмежувальними заходами. Ми закликаємо Росію не визнавати непідконтрольні уряду України райони Донецької та Луганської областей в якості незалежних суб'єктів, оскільки це було б явним порушенням територіальної цілісності та суверенітету України;

Закликаємо Білорусь забезпечити повну транспарентність під час проведення спільного російсько-білоруського військового навчання "Союзницька рішучість - 2022" у контексті чисельності та складу військ, озброєння та військової техніки, а також плану повернення цих сил до місць дислокації.

Ми закликаємо Росію та Білорусь забезпечити, щоб їхні політичні та військові зобов'язання відповідали принципам Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Озброєні люди біля адміністративної будівлі в Слов'янську, Україна. Американські офіційні особи стверджують, що російські війська або проросійські сепаратисти контролюють його під впливом Москви. Фото: Genya Savilov/Agence France-Presse - Getty Images

Події

Парламентські комітети