A KÖZTÁRSASÁG TAGJA - 22

MENÜ

Újabb felszólalás a przemyśli orvosi diszpécseri állás megtartása mellett

Számos megszorításA szakmai szervezetek ismét Marek Kuchciński parlamenti képviselőhöz fordultak, hogy támogassa az orvosi diszpécser posztjának Przemyślben maradását. Ezért a képviselő interpellációt küldött az egészségügyi miniszternek az ügyben, amelyben kérte, hogy az orvosi diszpécseri állás Przemyślben maradjon.

Az egészségügyi miniszter és Podkarpatszkaja vajdaság kormányzója azt feltételezi, hogy 24-ről 11-re csökkentik ezen álláshelyek számát, és 22-ről 4-re csökkentik az orvosi diszpécserek számát. A diszpécserközpontok székhelye csak Rzeszówban, Krosnóban, Sanokban és Mielecben lesz. Ilyen feltételezéssel Przemyśl és Przemyśl poviat lakosainak a sürgősségi mentő hívásához a Sanok-i diszpécserrel kell kapcsolatba lépniük, aki viszont más közvetítőkön keresztül irányítja át a hívást, amelyek a rzeszówi és krosnói segélyhívószámok üzemeltetői lesznek.

A "kommunikációs rendszer racionalizálása" az orvosi körök és a rezidensek részéről kritikák és tiltakozások hullámát váltotta ki. A przemyśli Szent Pio tartományi kórházban működő szakszervezetek 18 000 aláírást gyűjtöttek össze a kórházban az orvosi diszpécseri állás megtartása mellett. A szakszervezetek petícióját a lakosok aláírásaival együtt idén október 5-én adták át Podkarpacie kormányzójának.

Az egészség- és életmentés egyik legfontosabb tényezője az az idő, amely alatt a mentőszolgálat eljut a beteghez. A kormányzati adminisztráció által javasolt változtatások az orvosi diszpécserek struktúrájában és munkájában túlságosan kockázatosak, mivel meghosszabbítják a beteghez való eljutás útját.

Ezért avatkozott be ismét a képviselő úr ebbe az ügybe.

Események

parlamenti bizottságok